Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Cykelinfrastruktur och cyklingskultur

Cyklingen ska öka, men hur ska det gå till?

Published måndag 2 maj 2016 kl 15.32
Anna Johansson om den nationella cykelstrategin
(9:18 min)
Infrastrukturminister Anna Johansson kommer till studion för att ge sin syn på cykelinfrastruktur och cyklingskultur och det gör även cykelbudet Gustav Wintzell.
1 av 3
Infrastrukturminister Anna Johansson kommer till studion för att ge sin syn på cykelinfrastruktur och cyklingskultur och det gör även cykelbudet Gustav Wintzell. Credit: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Louise Epstein utmanar Thomas Nordegren till att cykla till och från jobbet.
2 av 3
Louise Epstein utmanar Thomas Nordegren till att cykla till och från jobbet. Credit: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Cykelbudet Gustav Wintzell gästar Nordegren & Epstein i P1 och tog med sig sin cykel hela vägen in till studio 7 i Radiohuset.
3 av 3
Cykelbudet Gustav Wintzell gästar Nordegren & Epstein i P1 och tog med sig sin cykel hela vägen in till studio 7 i Radiohuset. Credit: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Riksdagspartierna är överens om att cyklingen ska öka, men hur ska det gå till? Handlar det om att bygga snabba supercykelvägar och att ändra trafikreglerna så att cyklister till exempel får cykla mot enkelriktat? Eller gäller det att skilja cyklister från bilar och fotgängare?


Dagens program ägnas helt och hållet till cykelinfrastruktur och cyklingskultur.

Infrastrukturminister Anna Johansson kommer till studion för att ge sin syn på saken och det gör även cykelbudet Gustav Wintzell.

Our journalism is based on credibility and impartiality. Swedish Radio is independent and not affiliated to any political, religious, financial, public or private interests.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".