Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vetenskapsradions receptbok: den perfekta espresson

Publicerat fredag 19 januari 2007 kl 06.36
6,5 g kaffe, 40 ml vatten...?

Forskare i Spanien har laborerat sig fram till den perfekta espresson. Det gäller att ta lagom mycket bönor till lagom mycket vatten. Tar man för mycket bönor blir det sump och tar man för lite blir kaffet beskt

För att göra den optimala espresson, utgående från marknadens vanligaste espressoböna, som rostats på ett konventionellt sätt, så tar man 6,5 gram kaffe till 40 milliliter vatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".