Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Godare skinka utan sötningsgen

Publicerat fredag 13 december 2002 kl 07.55
Hampshire-grisar bär på för stora sockerreserver i musklerna, som gör skinkan torr och sur.
En definierad genmutation är orsaken till att Hampshiregrisen har för mycket socker i musklerna. Det var två år sedan man upptäckte genen och förstod sambandet, och nu har man testat åtminstone 50 000 grisar för att hindra dem med sockergenen att bli jukskinka eller att få avla nya sockergrisar. Intervjuad: Professor Leif Andersson vid Institutionen för Husdjursgenetik, Sveriges Lantbruksuniversitet
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.