Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sverige i stor stamcellssatsning.

Publicerat måndag 13 januari 2003 kl 10.42
En internationell standard ska utmejslas för stamcellsforskningen och Sverige är ett av åtta länder som är med i det nya samarbetet.
Projektet som startar till våren kommer att innefatta dom få länder i världen som forskar på mänskliga embryonala stamceller. Förutom Sverige deltar också Finland, England, Kanada, USA, Singapore, Australien och Israel. Initiativet kommer från motsvarigheterna till dom medicinska vetenskapsråden i respektive land, och med ett närmare samarbete vill man bland annat förbättra tillgången till fungerande stamcellslinjer, snabba på forskningen och undvika onödigt dubbelarbete. Intervjuad: Harriet Wallberg-Henriksson, ämnesansvarig för medicin på Vetenskapsrådet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.