Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Matvanor i väst ökar risk för tjocktarmscancer

Publicerat tisdag 11 februari 2003 kl 09.17
Kvinnor som äter mycket kött, sötsaker och finmalet mjöl löper 46 procent större risk att drabbas av tjocktarmscancer än kvinnor som i stället äter fisk, frukt, fågel och grönsaker.
Enligt en amerikansk undersökning där man under nästan 27 år tittat på matvanor och cancerförekomst hos 121 700 sjuksköterskor tycks typiskt västerländska matvanor öka risken för att kvinnor utvecklar tjocktarmscancer. Att matvanor påverkar cancerrisken har varit känt tidigare, men vilken typ av mat som ökar risken har varit svårt att avgöra. Det berättar svenska forskare i Dagens Nyheter idag.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.