Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny svensk styrka mot epidemier

Publicerat måndag 3 mars 2003 kl 09.56
Sverige har fått en ny smittskyddsstyrka - en insatsgrupp som ska kunna skickas ut för att hantera utbrott av smittsamma sjukdomar - både här hemma i Sverige och ute världen.
Bakom initiativet till den nya smittskyddsstyrkan ligger Socialstyrelsen, som under det senaste året arbetat fram den här insatsgruppen i samarbete med bland annat smittskyddsinstitutet, räddningsverket och försvaret. -Tanken är att styrkan ska var mycket flexibel, berättar Per Folin på Smittskyddsinstitutet i Solna. Att man snabbt ska kunna engagera experter inom olika områden, för att specialanpassa kompetensen för varje enskilt uppdrag. Oavsett om det handlar om mul- och klövsjuka här på hemmaplan, eller om ett utbrott av Ebola i Afrika. Men, enligt Per Folin kommer det att dröja yttreligare någon tid innan styrkan är helt beredd att sättas i arbete.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.