Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Choklad mot havandeskapsförgiftning

Publicerat onsdag 30 april 2008 kl 07.30

Att äta mycket choklad under graviditeten kan avvärja havandeskapsförgiftning - en allvarlig komplikation som kännetecknas av högt blodtryck och som i lindrig form drabbar ungefär två procent av alla gravida kvinnor.
Kakao innehåller det kemiska ämnet teobromin, som stimulerar hjärtat och har använts mot just högt blodtryck.
I en studie med 2000 kvinnor i tredje månaden, visade det sig att de som åt choklad mer än fyra gånger i veckan hade 40 procent lägre risk att drabbas av havandeskapsförgiftning, jämfört med de som åt choklad mindre än en gång i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".