Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kan vi få ännu godare te i framtiden?

Publicerat tisdag 2 maj kl 07.43
Te hälls upp i en kopp från en tekanna.
Oolong-te serveras i Shanghai. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Det har gjorts en kartläggning av tebuskens gener. Studien har letts från Kina.

Nästa gång du dricker te kan du kanske tänka lite extra på hur det smakar. För nu har det gjorts en kartläggning av tebuskens gener. Studien har letts från Kina.

Forskarna menar att de i och med genkartläggningen har fått en större förståelse för vilka gener som ligger bakom sammansättningen av de ämnen som ger teet smak.

Det här kan nu bli ett redskap för att ta fram nya tevarianter, rapporterar BBC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".