Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kritik mot varning om råa ägg och fågelkött

Publicerat fredag 28 oktober 2005 kl 07.00

EU:s livsmedelsmyndighet EFSA får skarp kritik från flera medlemsländer för att i veckan ha utfärdat onödiga varningar för att äta råa ägg och dåligt upphettat fågelkött, rapporterar nyhetsbyrån EU-observer.

Livsmedelsmyndigheter i Sverige, Italien, Spanien och Frankrike tycker varningarna är överdrivna. Även EU-kommissionen har tonat ner riskerna.

En talesman från EU:s livsmedelsmyndighet försvarar dock varningen för råa ägg och dåligt upphettat fågelkött med att det inte går utesluta att smitta kan överföras till människan på det sättet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".