Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Många utfrysta blir många sjukskrivna

Publicerat tisdag 21 mars 2006 kl 09.12

Nästan var femte anställd på offentliga arbetsplatser, som kommuner och landsting, känner sig utfryst, visar en ny studie. Med det ökar risken kraftigt för att bli långtidssjukskriven.

Eva Vingård som är professor i arbets- och miljömedicin vid Uppsala universitet har varit projektledare för studien, en av de största som gjorts på området:

-Det är skvaller och skitsnack i fikarummet, det är kotterier och grupperingar och det finns informella ledare. Det finns strukturer som inte är bra, säger Eva Vingård.

Studien har följt 9000 kvinnor anställda i kommun eller landsting under fem år.

50 procent ökad risk för långtidssjukskrivning

Reslutatet visar att den som är utfryst på jobbet, har femtio procent ökad risk att bli långtidssjukskriven. Vad det beror på vet inte forskarna, men det kan finnas biologiska förklaringar eftersom stress påverkar kroppen negativt. Men Eva Vingård tror också att det finns en annan förklaring till att socialt utfrysta blir mer sjukskrivna:

- Det kan också vara så, vilket kanske är troligare, att de symtom man har förstärks och man upplever dem starkare i en miljö där man känner sig utfryst.

Studien visar också att så många som 17 procent av de 9000 intervjuade kvinnorna känner sig utfrysta på arbetsplatserna. Inom vissa yrkesgrupper kände sig var fjärde kvinna socialt utfryst.

En organisationsfråga

Eva Vingård tror att de senaste årens trender inom arbetsledning, med så kallade platta organisationer, ger arbetsplatser där fler känner sig utfrysta.

- Jag tror man gjorde ett misstag när man organiserade till de här platta organisationerna, där en chef eller arbetsledare skulle ha hand om hundratals personer. Då bildas de här informella strukturerna och de är mycket svårare att komma åt, de är mycket svårare att se. Det blir ingen tydlighet i organisationen och det blir ingen tydlighet i ledarskapet, säger Eva Vingård.

Ingrid Stenberg

ingrid.stenberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".