Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vetenskapsradion Historia 2002-12-05

Publicerat tisdag 17 december 2002 kl 16.18

Nobelbankettens historia

Vad har man ätit under de första hundra nobelbanketterna? Ekonomhistorikern Ulrica Söderlind har studerat detta och Vetenskapsradion Historia träffar henne i Stadshusets nobelkök.
På den första nobelbanketten 1901 var bara drygt hundra gäster bjudna, alla män. I matsalen på Grand Hôtel i Stockholm spisade man där enligt tidens sed en franskinspirerad meny. Vetenskapsradion Historia fördjupar sig i en hundraårig kulinarisk tradition.

Sillfisket vid Falsterbohus Den sista delen i serien om skånska medeltidsborgar handlar om Falsterbohus - den stora stenborgen som på 1300-talet tog över bevakningen av sillfisket i sydvästra Skåne efter borgen i Skanör.

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.