Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Att möta publiken

Publicerat fredag 6 maj 2011 kl 15.36

Det är viktigt för varje journalist att tänka på hur ett inslag eller en artikel tas emot av lyssnare/läsare/användare. Är nyheten relevant och intressant för den som läser eller lyssnar? Uttrycker vi oss på ett sätt som är lätt att förstå? Är vår presentation engagerande?

Dessa och många andra frågor ställer vi oss varje dag och vi får också en hel del input från vår publik – både via brev och e-post. Numera kommer det också en mängd synpunkter via Twitter och Facebook.

Undertecknad heter förresten @Osterlund på Twitter och Ekots Facebooksida når ni på www.facebook.com/srekot

Att aktivt gå ut ur Radiohuset på Gärdet och träffa publiken, spela upp radiosändningar och fråga vad lyssnarna tycker – det har vi nästan aldrig gjort. Men nu ska det bli av! Onsdagen den 11 maj klockan 18-20 kommer ett gäng radiolyssnare till det lokala radiohuset vid Lilla Torg i Halmstad för att lyssna på Ekot och sedan ge ris och ros.

Senare i år gör vi samma sak i Stockholm

Det ska bli spännande att höra vad ni tycker!

Här skriver bloggaren Christian Dahlqvist om ett sådant möte:

Michael Österlund, nyhetschef

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".