Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Radio Stockholm och Ekot:

"Oense med Expressen"

Publicerat tisdag 10 februari 2015 kl 17.25

P4 Radio Stockholm har i en serie inslag beskrivit situationen på Stockholms bostadsmarknad. Även Ekot har sänt delar av granskningen. Samtliga inslag har publicerats på sverigesradio.se

Expressens ledarredaktion har i några artiklar tydliggjort att dess politiska redaktörer inte gillar de perspektiv som förs fram. I ett fall har vi tacksamt tagit emot synpunkter. Det handlade om otydligheten i vem som egentligen gjorde förutsägelsen att drygt 40 000 lediga lägenheter skulle bli resultatet av att den förra regeringen underlättade för lägenhetsinnehavare att hyra ut i andra hand. Vi har förtydligat att det var Stockholms Handelskammare som gjorde denna prognos - inte regeringen.

Expressen har sedan gått vidare och kontaktat några av de personer som intervjuas i P4 Radio Stockholms inslag. Tidningen hävdar därefter att intervjupersonerna har givit andra uppgifter till Expressen än vad de gjorde till Sveriges Radios reporter.

Vi kan i vår rapportering endast utgå ifrån vad olika intervjupersoner säger till oss. Om dessa därefter ger andra uppgifter i enskilda samtal med andra redaktioner är det inget som omedelbart föranleder ändringar eller rättelser i Sveriges Radio. Ingen av de intervjuade har vänt sig till P4 Radio Stockholm med begäran om ändringar.

Expressen skriver att Sveriges Radio fortsätter sin "hyresbluff" och att vi endast har rättat ett av tre fel.

Faktum är att vi har gjort ett förtydligande, efter att ha tagit emot Expressens kritik. På övriga punkter är vi oense med Expressen och anser inte att rapporteringen har varit felaktig. Det finns täckning för det som förs fram i inslagen.

Mårten Randberg, nyhetschef P4 Radio Stockholm
marten.randberg@sverigesradio.se

Michael Österlund, biträdande Ekochef
michael.osterlund@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".