Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Grönkjaers skott var värt 15 miljarder

Publicerat tisdag 22 februari 2011 kl 10.06

FCK mot Chelsea ikväll. En intressant match på många sätt där Chelsea, som redan skakar i sina grundvalar, kan få ytterligare huvudvärk. Och ni minns väl hur det gick till när Chelsea blev den klubb den är idag? Det var . Nu möter han sina gamla kamrater. Eller ja, det är ju inte så många kvar nu cirka 15 miljarder senare.

Noterar att det jäser lite i . Tydligen har det befängda påståendet om Karl-Erik Nilssons roll i Oddevolds avancemang till division ett nått ytan igen. Det behöver inte ges någon onödig uppmärksamhet tycker jag men så många är det ju inte som läser den här bloggen so here we go. Påståendet handlar alltså om att Karl-Erik Nilsson - en höjdare inom svensk fotboll och även inom UEFA:s domarorganisation till viss del, tvivelsutan är det så - skulle ha hjälpt Oddevold med  extra tyngd när klubben protesterade mot en felaktigt registrerad Utisktenspelare vilket ledde till poängavdraget som fick IKO att passera Karlstad i tabellen i höstas. Bevisbördan för ett påstående av den här typen måste anses vila tungt på den som uttalar det och i det här fallet är det alltså Karl-Erik Nilssons vänskapsband med Kenneth Thallinger (ordförande i disciplinnämnden) som är hela problemet.

Ärendet prövades emellertid även i besvärsnämnden och Karlstad drog det sedermera också till RIN som lät bli att ta upp saken.

Min uppfattning är klar och jag har framfört den mången gång. Regeln så som den utformats är dåligt genomtänkt (precis som en hel del annat i SvFF:s snåriga juridiska bas). Det blev Karlstads olycka. Olyckan låg inte i eventuella vänskapsband mellan två personer med olika koppling till det som sedan skedde. Om vi ska leta efter den typen av dubbla stolar i Fotbollssverige så får vi verkligen fullt upp, var så säkra.

Vad tycker vi egentligen om att Lars-Åke Lagrell, med störst inflytande av alla, ser var och varannan Östermatch på plats?! Vilken typ av ensidigt gynnande kan dölja sig där?

Och är det inte en skandal att ett klubblag som AIK får spela sina hemmamatcher på nationalarenan Råsunda där SvFF dessutom har sitt huvudkontor?! Man kan bara tänka sig vad representanterna från dessa båda maktfaktorer kokar ihop på Solnavägen!

Och Bosse Fagerberg i SEF:s styrelse. Många allsvenska klubbar saknar representation där. MISSTÄNKT!

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".