Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2011. Med Håkan Lidbo. Om mat och vin och kryddat med musik.

Om programmet

Publicerat måndag 18 april 2011 kl 14.56

I sommar på fredagskvällarna sänder Sveriges Radio P2 ett helt nytt radioprogramskoncept – Köksradion. Med hjälp av matskribenten Lisa Förare Winbladh, sommelieren Alf Tumble och musikproducenten och tonsättaren Håkan Lidbo utforskas hur smak, doft och toner samverkar. Eller motverkar varandra. Vilket vin och vilken musik som passar till vilken mat. Måltiderna har varje kväll olika tema som kombinerar mat, vin och musik på oväntade sätt.

Inför varje program uppmanas lyssnarna att själva skaffa ingredienserna för att sedan laga maten, dricka vinet och lyssna på radio, samtidigt och med alla sinnen. Programmet fortsätter sedan utanför radio i form av spellistor med ännu mer musik som räcker hela kvällen. Musik som passar perfekt till det som lyssnarna tillagat och korkat upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".