Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...

Vart tog akrylamiden vägen?

Publicerat fredag 9 juni 2006 kl 14.20
Leif Busk och Margaretha Törnqvist på presskonferensen när larmet kom 24 april 2002

P1 onsdag 14 juni kl 12.10 och 23.40

Larmen om vår mat kommer och går. För fyra år sedan larmade svenska myndigheter om höga halter av akrylamid i våra livsmedel. Det var farligt att äta chips och att dricka kaffe.

Vad hände egentligen med ”chipslarmet” ? Vad vet vi idag? Det är ämnet för veckans Frågvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".