Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sammanfattningar av vetenskapsnyheter, aktuella reportage, fördjupningar och analyser av viktiga händelser...

Varför är vissa ägg svårare att skala?

Publicerat tisdag 17 november 2015 kl 14.01
Skalhinnor och luftfickor spelar in
(3:26 min)
ägg i korg. Foto: Jessica Gow/TT
Redo för skalning. Foto: Jessica Gow/TT

Dagens lyssnarfråga handlar om kokta ägg. Vetenskapsradions reporter Tim Leffler har träffat Anna Wistedt på SLU som hjälper till att redan ut om skalningen underlättas av att äggen kyls ner efter kokning eller om det är färskheten som avgör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".