Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Den första rena nyhetskanalen i Sverige. Under den nio månader långa försöksperioden fram till den 1...
Sajten läggs ned

Dagens snackis: Politiskt Inkorrekt

Publicerat måndag 17 oktober 2011 kl 12.25
Yasmine El Rafie om nätreaktioner på Politiskt Inkorrekt
(3:42 min)

Igår stod det klart att sajten Politiskt Inkorrekt kommer att läggas ned. Sajten har ökat i betydelse under sin livstid men också blivit starkt ifrågasatt. Den Sverigedemokratiske riksdagsmannen Kent Ekeroth och tidningen Expos chefredaktör Daniel Poohl medverkade i Alltid Nyheter för att kommentera nedläggningen. Våra sociala medier-korrespondenter Fredrik Wass och Yasmine El Rafie berättar om reaktionerna på nätet efter nedläggningsbeskedet.

Kent Ekeroth  har stöttat sajten genom att göra det möjligt att stödja den finansiellt via hans bankkonto, samtidigt som Sverigedemokraterna hela tiden hävdat sitt oberoende gentemot sajtens innehåll. Här berättar han bland annat om vilken roll han tycker att  Politiskt inkorrekt har spelat.

Daniel Poohl  är chefredaktör för tidskriften Expo  som bevakar högerextrema och högerpopulister. Han kommenterade sajtens betydelse och nedläggningen av Politiskt Inkorrekt så här:

Alltid Nyheters sociala medier-korrespondent Yasmine El Rafie  och Fredrik Wass  berättar om reaktionerna på nätet efter beskedet att sajten läggs ned. De beskriver sajtens ställning i onlinevärlden och hur den till exempel skiljer sig mot konkurrenter som Flashback.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".