Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Den första rena nyhetskanalen i Sverige. Under den nio månader långa försöksperioden fram till den 1...
Parisa Khakuei

"Det vi gör ger resultat direkt"

Publicerat onsdag 19 oktober 2011 kl 09.30

Spännande, roligt och snabba resultat. Det är några av intrycken hos Parisa Khakuei efter lite mer än två veckor som reporter på Alltid Nyheter. Hon uppskattar bland annat de korta beslutsvägarna och all ny teknik hon fått använda som reporter. Här berättar hon mer om den första tiden på redaktionen.

Det var så sent som den 18 september som redaktionen för Alltid Nyheter samlades för första gången. Och nu har kanalen sänt nyheter dygnet runt i över två veckor. Parisa Khakuei  är reporter på kanalen och har en bakgrund som journalist på bland annat Sveriges Radio Ekot och TV4 Nyhetsmorgon.

Hur har den första tiden varit?
– Det har varit hektiskt, spännande och roligt, även om det låter klyschigt. Från början tyckte jag det var skrämmande med ett så litet gäng eftersom jag är van att jobba i ett mycket större sammanhang. Men det känns skönt att det man gör ger resultat direkt. Man behöver inte gå genom en massa filter. Jag ser allt ta form med skräckblandad förtjusning.

Är det något som känns oväntat?
– Hur bra det går! Jag trodde inte det skulle gå så här bra, så fort. Det känns som att vi är inne i någon slags rutin redan nu. Jag trodde inte vi skulle nå något slags resultat förrän i januari, men folk är så duktiga! Det är som att alla har tagit sin egen vagn och satt ihop det till ett tåg.

Finns det en nackdel med att så snabbt gå in i ett sätt att arbeta?
– Eftersom det blir rutin så snabbt så kan man tänka om desto snabbare. Hade vi kommit in en rutin sista månaden hade man bara haft en kort tid kvar att tänka nytt. Nu har vi ett grundformat som vi kan bygga vidare på. Sen får vi såklart inte luta oss tillbaka med fötterna på skrivbordet.

Ni reportrar testar en del ny teknik, kan du berätta mer om det?
– Jag har kört med klassisk HF-bil (High Frequency) men även med vår smartphone-app. Som med all teknik kan det fungera dåligt och då går det inte. Idag var jag på en presskonferens och slapp sitta där som ett ufo med en stor ryggsäck eller en sändarbil. Det är så smidigt och går så fort, men man är alltid lite nervös. Kommer internetuppkopplingen fungera och kommer det att bli några störningar? Jag hade sänt med HF-bil några gånger innan och var lite nervös inför att vara sin egen tekniker, men det har gått bra och varit jättekul.

– För mig var det även helt nytt att använda mikrobloggande. Jag hade ett konto som var passivt för att jag inte hade något riktigt syfte. Nu blev det ett bra skäl att börja använda det och nu tycker jag att det är helt fantastiskt. Till exempel kan man skriva direkt under en presskonferens, innan vi sänder live. Vi gör radio och även om ljudet är det viktiga så är det skönt att få ut bilder ibland. Till exempel la jag ut bilder direkt under OS-uttagningen.

Till sist, vilket är ditt bästa hip-hop-minne?
Det är ett minne som blivit ett av de bästa i efterhand, för just då fattade jag inte så mycket. Jag var fjorton och fick efter mycket tjat gå på en Eminem-konsert i Toronto. Det visade sig sen vara den legendariska Up in smoke tour som var helt utsåld. Jag fick se alla de tunga namnen, bland andra Dr Dre, Snoop, Warren G, Ice Cube, Xzibit och Eminem, men fattade inte då hur stort det var.

/Fredrik Wass, Alltid Nyheter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".