Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Den första rena nyhetskanalen i Sverige. Under den nio månader långa försöksperioden fram till den 1...
vägen framåt

Sista veckan med Alltid Nyheter

Publicerat måndag 28 maj 2012 kl 11.16

På torsdag kväll avslutas projektet Alltid Nyheter och vi slutar att sända. Projektledare Markus Boger skriver om vad det innebär för oss, Sveriges Radio framtiden - och er, lyssnarna.

Tiden går fort när man har kul. Tiden går också fort när man har mycket att göra. På Alltid Nyheter har vi minst sagt haft fullt upp under de nio månader som gått sedan kanalen  började sända i oktober – vi har under resans gång också haft riktigt kul. På torsdag kväll avslutas projektet och vi slutar då att sända.

Alltid Nyheter är Sveriges första nyhetskanal, som från början var ett fyramånadersprojekt där vi skulle ha täta nyhetsuppdateringar, sända direkt från evenemang och nyhetshändelser, experimentera med teknik och format, ha ett vidgat nyhetsbegrepp och utveckla dialogen med publiken. Projekttiden förlängdes med ett halvår vid årsskiftet, men går nu alltså mot sitt slut.

Nu ska projektet utvärderas, erfarenheterna dokumenteras och tas tillvara i det fortsatta utvecklingsarbetet av nyhetsverksamheten på Sveriges Radio. Företagsledningen kommer så småningom också besluta om Alltid Nyheter ska återuppstå i någon form.

Huruvida de resurserna finns och vad den slutliga utvärderingen ger återstår att se, men redan nu kan sägas att mängden nyheter definitivt räcker till för att kunna fylla en ständigt flödande nyhetskanal med relevanta och intressanta nyheter. Det senaste året har vi haft många stora nyhetslägen, som Khadaffis fall, Juholtaffären, Saudiaffären och Herculeskraschen mm som självklart dominerat rapporteringen. Men även andra nyheter, som Sveriges Radios lokala kanaler och genreredaktioner tagit fram – och som normalt kanske har svårt att slå sig in i kortare nyhetssändningar, har haft sin naturliga plats i Alltid Nyheter. Bara i torsdags morse kunde vi höra så vitt skilda nyheter som blöjsmuggling från Norge (P4 Jämtland), skidgymnasiet och renjakt (Sameradion), får dödat av människor (P4 Kronoberg), killarnas tur att fly inlandet (P4 Västerbotten) och MC-gäng hotfulla i rätten (P4 Blekinge).

Jag vill tacka alla som lyssnat eller tipsat och kommit med åsikter om vad som varit bra eller mindre bra under projektets gång. Kom gärna med fler synpunkter om vad du hört och som du tycker att vi bör ha med oss i utvärderingsarbetet. Skicka en e-post till mig, eller kommentera här på sidan.

Mvh

Markus Boger, projektledare och ansvarig utgivare.
markus.boger@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".