Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här får du det bästa ur alla våra radioprogram.
RADIOKOCKEN 11 NOV 2011

Trerätters till far i P4 Sjuhärad

Publicerat fredag 11 november 2011 kl 11.55
1 av 2
Oxrullader. Foto: Ann Hansson
Räkcocktail. Foto: P4 Sjuhärad
2 av 2
Räkcocktail. Foto: P4 Sjuhärad

Fars dag på söndag! Ann Hanssons bidrag till söndagsmiddagen består av en trerättersmeny med lite skaldjur till förrätt, nötkött till varmrätt och en vit chokladmousse smaksatt med punch .

Förrätt:

Räkcocktail

Finstrimlad isberg, gröna ärter, tomat, gurka och en massa räkor. Ringla över salladsdressing, toppa med en citronklyfta.

Varmrätt:

Oxrullader

4 port

4-500 gr lövbiff av innanlår
rökt skivad skinka
ost i stavar
smör
salt och peppar

Sås
stekfett
1 msk mjöl
1,5 dl grädde
1,5 dl vatten
1 tsk vinbärsgelé

Dela skivorna om de är stora. Lägg på en skiva skinka och en bit ost på varje skiva, vik in långsidorna och rulla ihop. Fäst med en tandpetare.

Salta och peppra och stek i smör så att de får fin färg runt om. Ta upp rulladerna och lägg dem på ett fat.

Pudra över mjölet i stekfettet och blanda om. Vispa ner vatten, grädde och gelé och låt såsen koka upp. Låt den sjuda i några minuter under omrörning och ta under tiden bort tandpetarna från rulladerna. Lägg ner rulladerna i såsen och låt det puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis, brysselkål och gelé.

Dessert:

Vit chokladmousse smaksatt med punch och serverad med hallonsås

4 port

100 gr vit choklad
2 äggulor
4 tsk punch
2 dl vispgrädde eller mellangrädde

Hallonsås
150 g frysta hallon
1 msk socker

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i ett vattenbad på spisen. Ta av skålen från värmen när chokladen har smält. Tillsätt en äggula i taget och blanda ner i chokladen. Blanda ner punchen. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda ner chokladsmeten i grädden. Fördela smeten i fyra skålar och ställ dem kallt i minst en timma.

Häll hallon och socker i en kastrull och värm på medelvärme. Låt allt koka upp och mosa bären mot kanten under tiden. Sila såsen och låt den kallna.

Ringla såsen över moussen och servera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".