Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med senaste nytt, aktualiteter, sport, kultur, nöje, fördjupning och debatt.
Måndag 7 mars 2011

Nutritionslabb nyhet på Mittuniversitetet

Publicerat måndag 7 mars 2011 kl 10.07
NVC Nutritionslabb Sture Espwall - del 1
(4:22 min)
Lax, grönsaker och bönor. Foto: Malin Rudblom/Scanpix.

Nu finns ett Nutritionslabb på Mittuniversitetet i Östersund - och snart presenteras nya rön om vad du ska äta för att lättast gå ner i vikt!

Vid Mittuniversitet finns NVC, Nationellt Vintersportcentrum, där det forskas kring utveckling inom vinteridrott, om fysisk aktivitet och hälsa. Många av landets elitidrottare besöker NVC regelbundet. Det senaste tillskottet bland en rad olika testlabb har med maten att göra.

Nutritionslabbet har två komplett utrustade kök där det kommer att bedrivas forskning. Idrottsvetenskapliga programmet kommer även att förlägga delar av sin utbildning i nutrition där, så att studenter som läser näringslära ska kunna prova teorier i praktiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".