Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med senaste nytt, aktualiteter, sport, kultur, nöje, fördjupning och debatt.
Måndag 31 oktober 2011

Hur etisk är du när du äter?

Publicerat måndag 31 oktober 2011 kl 11.22
Cissi Hinderson, SNF om etik och mat
(12 min)
1 av 3
Tigerräkor meny. Foto: Lars Pehrson/SvD/Scanpix.
2 av 3
Tigerräkor. Foto: Dan Hansson/SvD/Scanpix.
3 av 3
Cissi Hinderson, Svenska Naturskyddsföreningen. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio 2011-10-31.

Maten vi äter är tema i P4 Jämtland denna vecka och etik och moral i matproduktionen - och matkonsumtionen - är en (mat-)bit i detta...

Cissi Hinderson jobbar ideellt inom Svenska Naturskyddsföreningen (SNF) med konsumentfrågor - nu i höst i samband i en kampanj med målet att få konsumenter, restaurangägare och butikschefer att avstå från rödlistade arter av fisk och skaldjur.

SNF:s kampanj "Rädda havets liv - välj rätt fisk och skaldjur" har under september och oktober pågått stort i hela landet. På 150 platser i landet runtom i Sverige har Naturskyddsföreningen gjort aktiviteter för att sprida budskap om fisket.

Fortsätter vi fiska som vi gjort tidigare kommer all fisk i havet vara slut år 2048, enligt SNF.

#link=279392#        #link=280093#         

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".