Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med senaste nytt, aktualiteter, sport, kultur, nöje, fördjupning och debatt.
GOURMETBESÖK

Internationella matjournalister besöker länet

Publicerat fredag 20 juli 2012 kl 18.08
Utländska matjournalister gör Jämtland
(5:11 min)
Tomat. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.

Åtta internationella journalister från Europa besöker Jämtland under en fyra-dagars "Culinary Academy". Tanken är förstås att visa upp länets matkultur och mathantverk. Konceptet kommer från VisitSweden och genomförs i samarbete med Jämtland-Härjedalen Turism och matproducenter i länet.

Bland annat besöker gruppen Fäviken och Tivars Gårdsmejeri på Norderön.

– Journalisterna kommer från Italien, Frankrike, Holland, Ryssland, Danmark, Finland, Spanien och de representerar stora matmagasin, det här har ett stort pr-värde för länet, säger Fanny Hejdström från Jämtland-Härjedalen Turism.

Men gästerna har inte bara besökt professionella matproducenter:

– Igår kväll kom de med flyget och det första de fick göra var att äta middag hemma hos jämtländska familjer som bjöd på lokal husmanskost, berättar Fanny Hejdström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".