Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med senaste nytt, aktualiteter, sport, kultur, nöje, fördjupning och debatt.
Matlagning

I år ska marmeladen vara hemkokt

Publicerat torsdag 23 augusti 2012 kl 16.34
Berit Henriksson: ”En vaniljstång får koka med marmeladen”
(4:53 min)
Drottningmarmelad, alltså blåbär och hallon, ska kokas på svag värme och bara cirka femton minuter. Det förklarar Berit Henriksson. Foto: Elenor Nordström

Det verkar vara på modet att kunna sylta och safta själv, och helst av frukt och bär som man plockat för egen maskin. Berit Henriksson är ett riktigt proffs när det handlar om att sylta och safta, och visar oss hur en bra drottningmarmelad ska kokas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".