Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Test av följsam design på sverigesradio.se

Uppdaterat tisdag 16 juli 2013 kl 13.43
Publicerat tisdag 16 juli 2013 kl 10.04
Exempel på hur den följsamma sidan ser ut - Sommar i P1

Testet är avslutat. Här är resultatet i sammanfattning.

Här kan du slå av/på följsamt testläge.

Nu har vi kommit så långt i arbetet med att gå över till följsam design på vår webbplats att det är dags för ett första publikt betatest. Vi hoppas att du som användare vill vara med och ge synpunkter på den nya spelaren, layouten och designen. Dina synpunkter är oerhört värdefulla i vår utvecklingsprocess. Vi har gjort i ordning en speciell inställning som du kan göra för att visa programsidor på webben i följsamt läge.

Bakgrunden

Sveriges Radio kommer stegvis att förändra sin webbplats så att den anpassar sig efter användarens skärmstorlek och efter vilken kapacitet användarens apparat har att spela upp ljud. Vi ansluter oss därmed till en designfilosofi som kallas responsive web design, på svenska ungefär följsam design, som du kan läsa mer om här på Utvecklingsbloggen om du är intresserad. Under försommaren lanserade vi ett par följsamma programsidor vars redaktioner nu prövar på hur det är att arbeta i de nya mallarna. Vi har under våren också testat enstaka funktioner tillsammans med en grupp användare.

Dags för ett större test tillsammans med användare

(Testet är nu avslutat)

Nu i sommar har vi kommit så pass långt i arbetet att det är dags för ett första större test av alla programsidor tillsammans med dig som användare. Nu är det "riktig" användning vi är intresserad av, inte ett kontrollerat klickande i testmiljö. Med andra ord blir vi glada om du är ute och rör på dig som du brukar när du lyssnar på radio, gärna i sådana situationer då du vanligtvis skulle ha använt appen Play med din mobiltelefon. Meningen är ju att den följsamma sajten ska vara ett fullvärdigt lyssningsalternativ i mobilen, och därför är det viktigt att vi testar den nya spelaren utifrån de förutsättningarna.

Testet utförs helt på webben och påverkar inte appen

"Följsam design" påverkar bara webbsidor som visas i en webbläsare. Därför kan du testa utan att det påverkar din installerade Play-app.

Alla programsidor går att använda

Alla programsidor går nu att visa följsamt genom att du gör en inställning i webbläsaren. Vi vill gärna ha dina synpunkter på hur det fungerar att lyssna med den nya spelaren och få veta om du hittar några buggar. Självklart är vi också intresserad av din feedback på den nya layouten och designen. Observera att det ännu inte finns någon följsam version av sajtens olika förstasidor, utan du kan välja mellan att testa programsidor/lyssna på hela program och på att lyssna på direktsända kanaler.

Ställ in webbläsaren, testa och fyll i formuläret

(testet är avslutat)

Här är resultatet av testet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".