Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny spelare på sajten

Publicerat tisdag 17 maj 2016 kl 13.41
Visar mobiltelefon med spelaren stängd.
1 av 3
Spelaren i stängt läge. Foto: Elin Rydén/Sveriges Radio
Mobiltelefon som visar den nya spelaren utfälld.
2 av 3
Spelaren i utfällt läge. Foto: Elin Rydén/Sveriges Radio
Mobiltelefon som visar den nya spelaren med tablå utfälld.
3 av 3
Spelaren i utfällt läge med tablå. Foto: Elin Rydén/Sveriges Radio

Ljudet är Sveriges Radios kärnvärde och det är viktigt att vi har en spelare som kan förmedla detta på bästa sätt. Spelaren har samma placering som tidigare (längst upp på sajten) men har en ny design, viss ny funktionalitet och bygger på en annan teknik än tidigare.

Att ta fram den nya designen och interaktionen för spelaren samt att bygga den är något vi i utvecklingsteamet för webben har arbetat intensivt med den senaste tiden. Arbetet slutar såklart inte här utan vi kommer kontinuerligt att jobba vidare med att förbättra spelaren.  

Baserat på våra användares behov har vi sett ett antal olika anledningar till att göra om spelaren:

  • Tydligare belysa och skapa mervärde kring vilket program som sänds
  • Underlätta för användare att hitta mer att lyssna på
  • Modernisera koden och addera ytterligare funktioner

Spelaren har två lägen – ihopfällt och utfällt. Standardläget är ihopfällt och du som användare väljer själv när du vill fälla ut det. I den utfällda spelaren finns ytterligare information om det du lyssnar på såsom bild och en kort introduktion till avsnittet/programmet (när du besöker sajten via en dator eller surfplatta). Vid efterhandslyssning på ljud finns även kontroller för att gå fram eller bakåt 15 sekunder i det utfällda läget.

När du lyssnar på direktsändning via kanaler med tablå såsom P1, P2, P3 och P4 finns ett utdrag av dagens tablå tillgänglig i utfällt läge. Där kan du se vilket program som sändes innan nuvarande program och vilket det nästkommande programmet är. Väljer du att istället lyssna på avsnitt i efterhand så har vi, i utfällt läge, valt att visa en lista med fler avsnitt från samma program. Här hoppas vi att du kommer hitta inspiration till fortsatt lyssning.

Under arbetet har vi löpande testat spelaren med användare för att säkerställa design och funktionalitet. Eftersom vi gjort tämligen stora förändringar kan det ta lång tid att upptäcka mindre fel och vi vore därför tacksamma om du hör av dig till vårt supportforum vid frågor och funderingar. Om du har tankar och förslag på förbättringar så tar vi såklart gärna emot även det.

Under hösten kommer vi förhoppningsvis att börja utveckla funktionalitet för att kunna pausa och backa i direktsändning. Detta är något som är vanligt inom TV och vi hoppas kunna erbjuda er det senare under året.

För dig som använder appen Sveriges Radio Play så kommer även den uppdateras med en ny spelare senare i vår. Vill du testa den redan nu? Hör av dig till mobil@sverigesradio.se.

Trevlig lyssning!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".