Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s veckomagasin som ger er den kompletta tidningslösa söndagsmorgonen.

Söndag 26 februari

Publicerat lördag 25 februari 2006 kl 19.30
Mari Forssblad

Programledare: Mari Forssblad

Hamas och Fatah - en ockuperad regering. Möt en före detta parlamentariker från Fatah som städar ur sitt kontor för att lämna över det till Hamas. Reportage av Caroline Salzinger.

Terrorister på film. På biograferna visas just nu den amerikanska filmen ”München” och den danska filmen ”Dråpet”. Båda tar upp terrorism och det gör också äventyrsfilmen ”V for Vendetta” som har premiär i mars. Göran Everdahl har sett filmerna och ställer sig frågan: Hur kommer det sig att självmordsbombare plötsligt blivit såna pratkvarnar?

Hot om inbördeskrig i Sri Lanka. De senaste månaderna har våldet börjat trappas upp igen, trots en vapenvila som varat i fyra år. Många i Sri  Lanka hoppas mycket på fredsprocessen, men kriget kan blossa upp igen när som helst. Nils Horner har besökt ett område i norra Sri Lanka som helt kontrolleras av gerillagruppen de Tamilska tigrarna.

Tövädret som kom av sig. Det är femtio år sedan den sovjetiske ledaren Nikita Chrustjev höll ett tal som anses inleda ett töväder inte bara i Sovjetunionen - utan kanske framförallt i Sovjets förhållande till väst. Men förändringen var skenbar och varade inte så länge. Maria Persson Löfgren frågar vilken betydelse talet har idag, 50 år senare.

Krönikör Ulrika Knutson om Elitlistan och generaldirektören med de trista nyhetsbreven.

Panelen om mailen från S-högkvarteret, om alliansens konvent och om partiledardebatten i TV4. Med Lena Askling, Niklas Ekdahl och Aron Etzler.

Olof Palmes politiska arv. I övermorgon har det gått 20 år sedan Olof Palme sköts till döds i Stockholm. Olof Palme var vår internationellt mest kände statsman. Men det politiska arvet efter Palme i Sverige har länge legat i skuggan av hans våldsamma död. Är det längre någon mening att diskutera Palme? Reportage av Nina Benner.

Public Service Träffsäker politisk satir.

Fredsförhandlingar om Sri Lanka.  Den nye chefen för demokratiinstitutet IDEA i Stockholm heter Vidar Helgesen. Han var en av dem som en gång förhandlade fram vapenvilan i Sri Lanka och han hade i veckan en central roll vid fredsförhandlingarna i Geneve mellan Sri Lankas regering och de tamilska tigrarna.

Kränkning – en nutida fluga. Att ”känna sig kränkt” är något som nu för tiden dyker upp lite här och där. Kränkning har blivit ett begrepp på modet men vad är en kränkning rent objektivt? Reportage av Olle Hägg.

Militärjuntan som försvann. Burmas militärregering har flyttat från Rangoon till en liten stad som ligger inne i landet. Informationen om flytten har varit mycket begränsad och det har varit näst intill omöjligt att komma i kontakt med militärregeringen. Reportage av Lena Bejerot.

Kåseri av Pamela Jaskowiak om kärlek, makt och frihet och en katt.

Producent: Jesper Lindau

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".