Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s veckomagasin som ger er den kompletta tidningslösa söndagsmorgonen.

söndag 23 april

Publicerat fredag 21 april 2006 kl 16.24
Helena Olsson

programledare: Helena Olsson

Ovisshet i Nepal. Det lilla bergslandet skakades av våldsamheter i veckan. Nu erbjuder kungen sig att lämna ifrån sig delar av makten, men frågan är om det räcker.

Iran vs USA. Två gamla fiender har åter börjat höja rösterna mot varandra.  Iran hävdat att landet har lyckats anrika uran, vilket kan betyda att landet tänker utveckla kärnvapen. USA svarar med hot om allvarliga sanktioner. Hur mycket är retorik, och hur mycket är verkligt hot? Titti Nylander om en svårbedömd konflikt.

Kärnvapen-exportören. Hur ser den svarta marknaden för kärnvapenteknologi ut - vad är verklighet och vad är myt? Hör historien om dr Kahn, mannen som misstänks ha exporterat teknologi för kärvapen till bl a Iran.  

Fotbollens litterära överbyggnad. Ingen idrott är så omskriven och genomanalyserad som fotboll. Varför?

Forca Italia? Två veckor efter det italienska valet, är en segrare slutligen korad - av landets högsta domstol. SR:s korrespondent Alice Petrén om det märkliga politiska efterspelet, som ännu inte är över.

Musikprofilen. Camilla Lundberg om Wagners terrorist-kontakter.

Panelen om bl a medborgarkontrakt och Moderna Muséets dåliga samvete. Heidi Avellan, Sydsvenskan, Susanna Popova, SvD, och Johan Ehrenberg, ETC, diskuterar.

Europeisk time out snart till ända.  Till sommaren ska EU avsluta sin självpålagda ”tankepaus”, efter förra årets fiasko med försöket till eu-konstitution. Vad blir det egentligen av det stora europeiska projektet?

Public Service  med veckans satir.

Castros stjärna lyser starkt igen. Femtio år efter att Fidel Castro landsteg på Cuba för att göra revolution, är han åter en stor förebild för vänsterledare i Sydamerika. Reportage om Fidel Castros nygamla ikonstatus.

Godmorgon, världen undrar över namngivandet av en känd cubansk drink.

Krigets offer. Fotografen Jens Assur om sin nya utställning, och om bildens makt i bortglömda krigsområden.

Besök i en havererad reaktor. I mitten av 90-talet besökte Godmorgon, världen kontrollrummet till den havererade reaktor 4 i Tjernobyl. Inte mycket har åtgärdats sedan dess.

Ludvig Rasmusson är veckans kåsör.

Producent: Nina Benner

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".