Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s veckomagasin som ger er den kompletta tidningslösa söndagsmorgonen.

Söndag 16 juli

Publicerat fredag 14 juli 2006 kl 14.21
Erik Arnér

Programledare Erik Arnér

Bomber över Beirut. Striderna mellan Israel och Libanon trappas hela tiden upp, trots omvärldens rop på besinning. Direktsamtal med ekots utsända Caroline Salzinger i Beirut och Christer Fridén, Sveriges Radios mellanösternkorrespondent.

Peter Löfgren frilansjournalist bosatt i Beirut ger sin bild av situationen.

... och världens mäktigaste ledare samlas.  På lördagen samlas ledarna för G8-länderna i Sankt Petersburg där konflikten i Mellanöstern kommer att bli en viktig punkt på dagordningen. Samtal med Sveriges Radios Vladislav Savic som följer mötet. 

Ryssland och dess förhållande till demokrati.. President Vladimir Putin som är värd för G8-mötet kritiseras samtidigt för att det ryska samhället har betydande demokratiska brister. Men det är omvärlden som har fel förväntningar, anser professorn i historia Kristian Gerner.

...men det finns framtidshopp. Maria Persson - Löfgren, korrespondent i Moskva har träffat Maria Gajdar som har bildat organisationen Da som har tagit som sin uppgift att bland annat bekämpa korruptionen där den är som mest uppenbar, inte minst på universiteten.

Musikprofil om den japanska musikvärlden som, om man får tro Kristoffer Lundström kommer att föda vår näste Elvis.

Panelen med Anna-Klara Bratt, Arbetaren, Peter Wolodarsky, Dagens Nyheter och Torsten Carlsson, Länstidningen i Södertälje diskuterar den svenska underrättelseverksamheten under kalla kriget, mellanöstern och Integrationsverkets vara eller icke vara.

Public Service i kris. Kritiken av nedskärningarna inom bland annat nyhetsverksamheten på Sveriges Television växer sig allt starkare. Men det är inte bara i Sverige som Public Service är i kris. Egentligen är det bara i Norge som det går riktigt bra.

Sommarsatir med Salva.

Myten om Indien. Det sprids en myt om Indien som en kapitalistisk framgångssaga. Men det är ett elakt skämt mot alla de hundratals miljoner indier som saknar tillgång till rent vatten och möjlighet till utbildning. Och alla dessa frustrerade, arga fattiga människor kan lockas till militanta organisationer, befarar den indiske författaren Pankaj Mishra.

Din mamma! Internationella fotbollsförbundet, FIFA utreder nu vad den italienske spelaren Marco Materazzi egentligen sade som föranledde Frankrikes Zinedine Zinedane att skalla honom under VM-finalen. Exakt vad han sade har inte kommit fram men säkert är att förolämpningar och svordomar skiljer sig mycket åt mellan olika språk och kulturer. Det vet professor emeritus Magnus Ljungren som har skrivit Svordomsboken.

Mjältsjuka. Leda, ångest, mjältsjuka. I serien om kroppsdelar har turen kommit till mjälten. Vittomtalad i litteraturen sedan antiken men vilken koppling har mjälten egentligen till den allt emr rådande tungsintheten?

Ludvig Rasmusson klagar på vädret.

Producent Katarina Helmerson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".