Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s veckomagasin som ger er den kompletta tidningslösa söndagsmorgonen.

Söndag 10 september

Publicerat fredag 8 september 2006 kl 13.55
1 av 2
President Bush under en tyst minut/Foto Seth Wenig Scanpix
2 av 2
Olle Hägg

Programledare: Olle Hägg

Folkpartiet i spinn

Veckan har dominerats av folkpartiets dataintrång och den efterföljande politiska krisen. Men vad ligger bakom dessa spionambitioner? Det verkar som att politisk strategi ses som viktigare än politikerns innehåll. Att känna till motståndarens utspel och taktik i förväg har blivit allt viktigare.

Politiskt rackartyg från förr

Politiskt ohederliga metoder är knappast något nytt. Trix, fix, mutor och spioneri har snarare varit regel än undantag. En historisk exposé över politiskt rackartyg, signerad historikern Dick Harrison.

En stolt 20-åring

I veckan som gick fyllde Godmorgon, Världen! 20 år. När programmet lanserades stod det för något helt nytt i dåtidens radioutbud. Hör lyssnare och medverkande om hur programmet levt genom några av historiens viktiga ögonblick.

Kocken som uppfostrare

TV-serien Den elake kocken, filmen Kocken med en tyrrannisk Kjell Bergqvist och nu senast Carl Jans Änglar. Kocken och den strikta ordningen i restaurangköket har blivit den nya arenan för att få ordning på värstingar. Gabriella Ahlström betraktar vår tids ”drill sergeant”.

Veckans musikprofil med Bengt Lindroth betraktar mysteriet Chet Baker - artisten som sjöng sp vackert men som privat var så ond.

Panelen med Hanne Kjöller, Dagens Nyheter, Per Wirtén, Arena och Göran Greider, Dala-Demokraten, debatterar veckans politiska frågor.

Vad vill de små?

Småpartierna har kommit bort i valrörelsen. Vilka är de och vad skulle de vilja göra om de kom in i riksdagen? Vi har frågat feministiskt initiativ, junilistan, sverigedemokraterna, piratpartiet och sveriges pensionärers intresseparti.

Satirgänget Public Service besöker en krasslig Lars Leijonborg på akuten. Bland annat.

Röster från New York - fem år senare

På måndag har fem år gått sedan attentaten i New York och Washington DC. Hör New York-bor berätta om hur terrordåden förändrade deras liv.

En anhörigs smärta

I Washington möter vi en av många anhöriga till dem som omkom i terrordåden. Hör hans tankar kring USA:s politik, sorgen och framtiden.

Om 11 september inte hänt

Hur skulle världen ha sett ut om 11 september-dåden inte hade inträffat? Vi bad tre av våra utrikesmedarbetare - Cecilia Uddén, Agneta Ramberg och Titti Nylander, fundera kring frågan.

Kåsör denna vecka - Jonas Hassen Khemiri.

Producent Richard Myrenberg
richard.myrenberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".