Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas hålkaka

Publicerat tisdag 31 oktober 2006 kl 15.37
1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Fyra stycken:

3 dl grovt rågmjöl
3 dl fiberhavregryn
8 dl vatten
1 paket jäst, blå text
0,5 dl sirap
2 tsk salt
2 msk rapsolja
ca 10 dl vetemjöl

Blanda rågmjöl och havregryn. Koka upp vatten och häll det kokande över mjöl och grynblandningen. Arbete det hela till en jämn massa med hjälp av en maskin

Låt svalna till fingervarmt. Tillsätt därefter smulad jäst, sirap, salt och rapsolja. Sätt på maskinen och arbeta ihop degen. Tillsätt mjölet i omgångar tills degen ej kladdar.

Låt jäsa i cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och dela den i fyra delar och forma till fyra hålkakor. Låt jäsa! Grädda sedan i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".