Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas adventskaka

Publicerat tisdag 28 november 2006 kl 14.03

200 gram smält margarin
1 pkt saffran och 2 stycken sockerbitar stötes i en mortel
2 stora ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till dekoration.

Smörj och bröda en slät, rund form med avtagbar kant. Stöt saffraneti en mortel ihop med sockerbitarna.

Vispa ägg och socker med en elvisp. Tillsätt saffran, det smälta margarinet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll i formen och grädda i cirka 45 minuter i en 175 grader varm ugn.

Sikta lite florsocker över kakan som dekoration. Klipp en papparsmall och lägg på kakan och sikta florsocker över så får du en finare dekorerad kaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".