Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Pepparkakshus och glasyr

Publicerat tisdag 12 december 2006 kl 18.26
1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Kristyr till pepparkakor:

2 dl florsocker
En halv äggvita
ca 0,5 tsk ättikssprit
Rör till en tjock smet. Kan färgas med karamellfärg.

Montera pepparkakshus

Smält strösocker i en gjutjärnsstekpanna. Rör med en träsked. När sockret smält, börja då montera genom att doppa pepparkaksbitarna i stekpannan. Var försiktig, sockret är mycket varmt!

Rengöring:
Häll lite varmt vatten i stekpannan och koka upp. Gör om proceduren tills stekpannan är ren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".