Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas glögg

Publicerat onsdag 20 december 2006 kl 06.01

Saftglögg:

1 påse glöggkryddor
2 dl tranbär/lingondricka (utspädd)
8 dl stark svartvinbärssaft (utspädd)

Koka 3-4 minuter. Låt dra över natten. Sila sedan bort kryddorna. Smaka av. Om drycken är sur på grund av för lite mängd socker så kan man tillsätta mer socker i efterhand, tillexempel lite flor- eller farinsocker.

Ebbas starka glögg:

75 cl renat eller vodka
3,5 dl socker
3 st hela pomeransskal
0,5 tsk kardemummakärnor
15 st nejlikor
100 gram russin
50 gram sötmandel
3 fikon
2-3 kanelstänger
2 kaffekoppar vatten, cirka 3,5 dl

Koka under lock i cirka 10-15 minuter. Låt det svalna lite och slå sedan i spriten. Låt stå och dra i ett dygn eller över natten. Sila bort kryddorna. Russin och fikon kan sparas och användas i tillexempel en kaka.

Glöggen serveras varm med russin och mandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".