Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas nässelsoppa

Publicerat onsdag 16 maj 2007 kl 08.54

Plocka 2 liter nässlor, rensa bort stjälkar och skölj nässlorna i kallt vatten. Förväll nässlorna i rikligt med saltat vatten i cirka fem minuter. Slå bort vattnet och spola nässlorna i kallt vatten. Mixa sedan nässlorna.

Blanda:
15 dl vatten
De mixade nässlorna
3 grönsaksbuljongtärningar
Koka upp!

Topp redning:
1 dl vatten
2-3 msk vetemjöl

Smaksättning:
0,5 dl gräslök
1,5 kryddmått salt
0,5 kryddmått vitpeppar
1 klick smör

Till servering: Kokta ägghalvor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".