Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas nässelsoppa

Publicerat onsdag 16 maj 2007 kl 08.54

Plocka 2 liter nässlor, rensa bort stjälkar och skölj nässlorna i kallt vatten. Förväll nässlorna i rikligt med saltat vatten i cirka fem minuter. Slå bort vattnet och spola nässlorna i kallt vatten. Mixa sedan nässlorna.

Blanda:
15 dl vatten
De mixade nässlorna
3 grönsaksbuljongtärningar
Koka upp!

Topp redning:
1 dl vatten
2-3 msk vetemjöl

Smaksättning:
0,5 dl gräslök
1,5 kryddmått salt
0,5 kryddmått vitpeppar
1 klick smör

Till servering: Kokta ägghalvor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".