Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas rabarberkaka

Publicerat tisdag 22 maj 2007 kl 14.49

Deg:
150 gram margarin
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,25 dl vatten

Alternativ: Glutenfri deg
3 dl grov glutenfri mjölmix
1 dl kesella, mager 1 %
0,5 dl flytande margarin

Fyllning:
50 gram margarin
1 dl socker
2 ägg
100 gram riven mandelmassa
Rivet skal av en halv citron
Ca fyra stjälkar rabarber

Gör helst degen i en matberedare och låt den sedan vila i kylskåpet i cirka 30 minuter. Kavla sedan ut degen och klä en pajform med den. Nagga botten och slå i fyllningen.

Fyllningen:
Blanda i en kastrull, margarin, socker, äggen och den rivna mandelmassan. Sjud på svag värme tills krämen fastnar. OBS Den får ej koka!!!. Tillsätt det rivna citronskalet. Häll fyllningen i pajskalet över de centimetertjocka rabarberbitarna och grädda i 200-225 grader mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.

Glutenfri paj:
Blanda pajdegen och tryck ut den i en pajform. Frigrädda pajskalet i 200 grader i cirka 10 minuter. Häll i fyllningen och grädda i ytterligare 20 minuter i 200 graders värme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".