Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas ugnstekta quornfiléer

Publicerat onsdag 30 maj 2007 kl 08.28

Sätt ugnen på 225 grader. Skala cirka 2 potatisar per person. Dela varje potatis i åtta klyftor på längden. Lägg dem på ett bakplåtspapper i en ugnsform och ringla ut cirka 1 matsked olivolja. Lägg på potatisklyftorna och sätt mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Ta fram en ugnssäker form och de tinade quornfiléerna. Beräkna ungefär 100 gram per person.

Blanda till en grillolja:
1,5 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk kinesisk soja
0,5 msk balsamvinäger
örtsalt
grillkrydda
flingsalt

Bred ut grilloljan ovanpå quornfiléerna. Ta ut potatisen efter tio minuter, vänd och salta.
Sätt formen med filéerna i långpannan vid sidan av potatisen. Låt det stå i cirka 20 minuter.Under tiden gör man i ordning grönsakerna.
Till en portion:
4 cm purjolök
1/3-½ röd paprika
3 cm squash
2 färksa champinjoner

Värm lite olivolja i en stekpanna och stek grönsakerna. Först purjolök och champinjoner tills de fått lite färg. Lägg sedan i de övriga grönsakerna och krydda med örtsalt. Hela rätten tar cirka 35 minuter att tillaga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".