Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Matresan - Grekland

Publicerat tisdag 2 oktober 2007 kl 13.02

Grekiska köttfärsbiffar från Restaurang Olympia, 6 pers

1 kg blandfärs 50/50 nöt/gris
2 små lökar
1,5 dl olivolja
1,5 dl öl
2 ägg
2 dl ströbröd
hackad färsk persilja efter smak
1 msk (torkad) av vardera oregano, timjan och basilika
1/2-1 msk salt
ca 1 tsk svartpeppar

Vill man kan man även blanda i lite torkad mald kummin och koriander.

Forma 6 stora biffar och stek i smör eller olja.

Grekisk ugnsbakad potatis

Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt. Krydda med svartpeppar och salt. Ringla olivolja över. Häll sedan över krossade tomater, citronsaft och lite vatten. Vill man kan man också krydda med lite oregano.

Sätt in i 200 graders ugn ca 40 min.

Man också lägga på de råa biffarna på potatisen och steka dom i ugnen samtidigt. Potatisen tar då smak av köttet. Men uteslut då vattnet i potatisreceptet.

Servera tzatziki och sallad till.

Enkel och nyttig grekisk dessert

Grekisk yoghurt blandas med honung och valnötter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".