Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Restaurang Sukhothais Kyckling med röd curry

Publicerat tisdag 30 oktober 2007 kl 12.06

Ingredienser:
ca 0,5 liter kokosmjölk
0,5 kg benfri kycklingbröst
1 burk skivade bambuskott
3 matskedar röd currypasta
2 st diagonalt skivade röda chilis
några limeblad
1 matsked fisksås
1/4 tesked salt
1,5 tesked palmsocker

några söta basilikablad för garnering

Tillagning:
· Skölj kycklingen och skär den i ca 0,5 cm (så tunt det går) tjocka, 3 cm långa och 3 cm breda bitar.

· Häll i 1 kopp kokosmjölk i en wok och koka upp under omrörning på medelhög värme.

· Tillsätt den röda currypastan och rör tills det blir en fin röd oljig yta.

· Tillsätt kycklingen och låt det småkoka tills kycklingen blir vit och genomkokt.

· Tillsätt resten av kokosmjölken och bambuskotten.

· Krydda med fisksåsen, sockret och saltet och låt koka upp igen. Häll sedan över allt i en serveringsskål.

· Garnera med limeblad, chili och den söta basilikan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".