Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas Pitabröd

Publicerat tisdag 6 november 2007 kl 16.49
1 av 3
2 av 3
3 av 3

25 gram jäst
1 tsk salt
5 dl vatten, 37 grader
3 dl grahamsmjöl
ca 10 dl vetemjöl

Gör en vanlig jäsdeg, spara lite av vetemjölet till utbakningen. Låt jäsa i cirka 30 minuter.

Dela sedan degen i 16 bitar och kavla ut till cirka 0,5 cm tjocka runda kakor. Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda direkt i ca åtta minuter i 250 grader värme, de ska ha lite svag färg.

Kavla ut nya kakor och grädda allteftersom. Lägg de färdiggräddade bröden i en bakduk.

Förslag på fyllning:
1) Sallad, keso, skinka, gurka och gräslök
2) Sallad, rökt skinka, gräddfil med riven pepparrot
3) Sallat, tomater, grillad kyckling och lite ädelost
4) Sallas, stekt nötfärs, purjo, tsatsiki

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".