Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Gammeldags julkorv

Publicerat onsdag 5 december 2007 kl 08.09

Recept från Anders Ljungstedst gymnasium (Linköping)

500 g nötfärs
500 g fläskfärs
500 g späck
500 g kokt kall potatis
1/2 liter mjölk
1 gul lök

Kryddor efter smak:
vitpeppar
kryddpeppar
salt
ingefära
svartpeppar

Krok och fjälster finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Saltlake 5% = 1 liter vatten och 50 g koksalt som blandas.

Lägg korven i laken, låt stå kallt en dag. Förpacka den sedan och förvara max tre dagar i kyl, eller frys den direkt.

När den ska ätas:

Lägg korven i vatten och låt koka upp med kryddpeppar och lagerblad, sänk värmen annars spricker skinnet, och låt sjuda 25 min.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".