Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas decemberfläskfilé

Publicerat tisdag 11 december 2007 kl 16.24

600 gram fläskfilé
margarin
4 msk balsamvinäger
2 msk honung
2 skalade rödlökar
1 nät brysselkål
Saft från två pressade apelsiner samt rivet skal från en apelsin
Rosmarinkvistar
Salt
Peppar

Bryn fläskfilén. Salta och peppra, slå på vinäger och honung. Låt detta puttra någon minut.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet med sky i en smord ugnsäker form. Dela löken i klyftor och lägg runt köttet, tillsätt pressad apelsin och rivet skal av apelsin samt rosmarinkvistar.

Stek färdigt filén i cirka 25 minuter i ugnen. Koka brysselkålen nästan färdig, häll av vattnet och töm brysselkåken runt filén. Låt steka med i ugnen under de sista tio minutrarna.

Servera med potatis. Varför inte klyftpotatis?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".