Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas fikongodis

Publicerat onsdag 19 december 2007 kl 08.06

200 g torkade fikon
200 g mandelmassa
14 st digestivekex
60 g smält smör
5 msk konjak (alt: rom el starkt kaffe)
250 g mörk blockchoklad
20 g kokosfett
50 g vit choklad

Ta bort de hårda fästena på fikonen med en kökssax. Hacka fikonen i en matberedare tillsammans med mandelmassan och kexen. Tillsätt smör och sprit. Ställ degen kallt.

Forma små bollar (kulor) av degen. Smält mörk blockchoklad och kokosfett, doppa bollarna i chokladen och lägg upp på bakplåtspapper. Låt stelna. Dekorera med smält vit choklad.

Förvara godiset i burk i kylskåpet.

Ta fram då och då - och njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".