Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas fíkongodis

Publicerat torsdag 20 december 2007 kl 06.09

200 gram fikon, torkade
200 gram mandelmassa
14 stycken digestive kex
60 gram smält smör
5 msk konjak, rom eller starkt kaffe
250 gram mörk blockchoklad
20 gram kokosfett
50 gram vit choklad

Ta bort de hårda fästena på fikonen med en sax. Hacka i matberedare fikon, mandelmassa och kex. Tillsätt smör och och sprit. Ställ degen kallt.

Forma små bollar, kulor, av degen. Smält chokladen och kokosfett, doppa bollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna. Dekorera med smält vit choklad.

Förvara godiset i en burk i kylskåpet.

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".