Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Polenta à la Mejer

Publicerat onsdag 9 april 2008 kl 04.54

4 pers

5 dl polenta (lite grövre majsmjöl)
1 l vatten
ev en buljontärning
salt, peppar

Blanda kallt vatten med polenta i en kastrull och koka upp till en gröt.
Blir smeten för tjock, tillsätt lite mer vatten. Den ska inte bli för kompakt utan ha grötkonsistens.
Smaka av med salt och peppar.

Tomatsallad

Tärna tomater, hacka persilja, lök och vitlök. Salta och peppra efter smak och blanda i olivolja och citron eller vit balsamvinäger.
Toppa polentan med salladen och ev parmesan för den som önskar.

Friskt, gott, nyttigt och enkelt, hälsar kocken Mejer Vatkin!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".