Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas fläderglass

Publicerat tisdag 17 juni 2008 kl 09.04

* 3 äggulor och 1,25 dl florsocker vispas ljust och poröst.

* 3 äggvitor vispas hårda

* 3 dl vispgrädde vispas

1 dl outspädd fläderblomssaft

1. Vispa först vitorna i en skål
2. Vispa ägg och florsocker i en annan skål
3. Diska visparna från elvispen
4. Vispa grädden i en tredje skål. Blanda sedan samman allt, även saften, i den största skålen.

Tillsätt mer fläderblomssaft om du vill ha mer smak. Eller smaksätt med hjälp av den egna fantasin med något helt annat. Varför inte med jordgubbar eller choklad?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".