Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram
tisdag 19 april

Lamm ett alternativ till ägg och lax

Publicerat tisdag 19 april 2011 kl 10.14
Allt vanligare med lamm på påskbordet
(8:18 min)
Lammlägg

Go'Morrons vardagskock, Ann-Marie Bardler Weibe, fortsätter tipsa om mat att ställa fram på buffén i påsk. Efter att ha lagat potatissallad och laxpudding tidigare i veckan stod lamm på menyn idag. Lite dyrare, men allt vanligare i svenska kök.

ROTSAKSBRÄSSERAD LAMMLÄGG MED POTATISPURÉ KRYDDAT MED TIMJAN

4 lammläggar
1 morot
1 bit selleri
1 gul lök
2 dl kalvfond
vatten
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré

600 g potatis
25 g smör
2 dl grädde
2 msk hackad timjan

Skär grönsakerna i små bitar och fräs dem i en liten gryta, lägg i lammläggen( det skall vara trångt) slå på vatten,  och kalvfond så att köttet täcks.
Låt sjuda tills köttet känns mört.
Koka ihop buljongen smaka av och red om det behövs
(Sila av skysåsen) och servera lammläggarna varma i såsen
Koka potatisen vispa i grädde smör och timjan, smaksätt med salt och peppar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".