Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Berits systers hemkokta Ketchup

Publicerat onsdag 11 oktober 2006 kl 12.33

Berit ringde till oss och berättade lyrsikt om den egengjorda ketchupen. Här kommer receptet.

2,5 kilo mogna tomater
250 gram äpplen
300 gram lök
2,5 deciliter 12% ättika
1 deciliter vatten
1,5 matsked salt
1 tesked senapspulver
2 teskedar paprikapulver
1 matsked timjan
125 gram brun farin

Skala och skär ner ingredienserna i mindre bitar, lägg alltihop utom farinsockret i en tjockbottnad kastrull och sjud tills ingredienserna mjuknar. Passera genom en sil och lägg till farinsockret. Koka ihop tills du tycker att det hela får ketchupkonsistens. Det tar rätt lång tid enligt Berit och såsen blir lite tunnare än vanlig ketchup. Håller sig bra men går åt fort säger Berit också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".