Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Fisksoppa med saffran

Publicerat torsdag 20 oktober 2011 kl 05.02

Lottas Larsons goda fisksoppa

– Här får ni ett underbart recept på min goda fisksoppa, enkelt och snabbt. Även dom som inte gillar fisk gillar detta, skriver Lotta.  Tycker själv man ska vara väldigt försiktig med saffranet, tar själv ytterst lite.

Ingredienser för 2 pers

1 gul lök
1½ dl grädde
1½ dl vatten
lite saffran efter smak
1 paket torsk el. kolja (400 g)
1 burk tomatsoppa
½ kg räkor med skal
hackad dill

Gör så här:

Hacka löken fint och fräs den i lite smör på svag värme (få ingen färg på löken).
Häll i grädde, vatten och saffran.
Låt koka upp och lägg sedan i fisken som skurits i fyrkantiga bitar.
Salta och peppra och låt koka på svag värme i max 10 minuter.

Häll sedan i tomatsoppan och dill.

Rör försiktigt och lägg i de skalade räkorna innan servering.

Servera med gott vitt bröd och trevligt sällskap - och livet kan inte bli bättre!

/Lotta Larson i Svärtinge

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".